Seara vine veselia, iar dimineata plansul…

Banuiesc ca toata lumea cunoaste versetul din Biblie, unde psalmistul David spune: „seara vine plânsul, iar dimineaţa, veselia” ( 30:5b). Probabil dupa o noapte petrecuta in rugaciune si inchinare, sufletul lui era revigorat, ajungand la un nivel inalt spiritual. Dar asa era el, nu? Noi oare mai suntem asa?

Din pacate la multi dintre noi este exact invers: seara vine veselia, iar dimineata plansul. Dimineata e un moment pe care putini il asteptam: o noua zi, noi probleme si framantari, stres la munca, nervi la scoala, lupte spirituale pentru supravietuire. Cum ne pregatim pentru toate acestea? Ne trezim in graba, bem o cafea sau 2 si am plecat. Fara putere in Duhul nostru adeseori, avem o zi plina de evenimente, dar totusi goala, fara sens. Dumnezeu e departe. Nu ne poate vorbi caci nu avem timp de El.

Mai grav, dusmanul se lupta cu noi in continuu si ne momeste sa gustam din placerile lumii acesteia, lumea astfel luand chip in noi, in loc ca Hristos sa fie Cel care sa se vada. Vine seara..un film. o cina romantica, o seara de gaming, iesire intr-un club de biliard, o emisiune la televizor – si timpul trece: incet dar sigur. Ne prinde ora 12 si noi inca suntem ocupati sa ne satisfacem eul stand cu noi insine sau cu prietenii. Inca o zi „pierduta” din punct de vedere spiritual! Ne culcam spunand o rugaciune rapida, care din pacate nu face nici macar regretele si rusinea sa dispara. E doar o rugaciune spusa in graba unui Dumnezeu care e departe.

Poate te intrebi: chiar asa de grav sa fie? Uite-te in viata te pentru cateva momente. Eu m-am vazut prin prisma Lui exact cum sunt: gol, ipocrit si sarman spiritual.

Ce-i de facut? In primul rand, „clasica” rugaciune si citire a Cuvantului sunt 2 conditii imperios necesare pentru a capata eliberarea de orice legatura si a avea din nou pacea (nu pacea care ne-o da lumea, ci aceea data de Fiul lui Dumnezeu). Partasia cu fratii, postul, meditatia si „tacerea in prezenta Lui pentru a-I auzi vocea” sunt alte aspecte importante de care trebuie sa tinem seama.

Sunt zilele din urma, El poate veni oricand, asa ca trebuie sa ne pregatim pentru viata de dincolo. Nu mai putem trai asa cum facem acum! (sau daca putem atunci suntem in pericol de moarte!)

Fie ca Domnul sa ne dea putere si o mai mare dorinta dupa EL.

Multa pace!

Reclame

Despre rangy21
I am an experienced & creative digital optimization marketer with 6+ years of hands-on experience creating, managing and optimizing marketing campaigns (content, account-based marketing, programmatic, SEO, PPC & social media). Over the course of the years, I have managed to fine-tune my team-leading skills by working with campaign managers, SEO experts, content managers and analytics specialists. My best areas of expertise are team management, buyer journey optimization, content creation, ABM, SEO, PPC, social media and remarketing. I am focused on increasing traffic, ROI and conversions. I have optimized PPC & SMM campaigns of over $1 million yearly budget and SEO-optimized 5,000+ landing pages. I have written content for over 5000 pages. I have managed 30+ digital campaigns and worked with over 100 people all across Europe and USA. I have helped drive up to $30 million in revenue a year.

6 Responses to Seara vine veselia, iar dimineata plansul…

 1. de unde concluzia ca dimineatza plans si seara veselie?

 2. Narcisa says:

  wow….ce profund esti, frate Utzu, extaordinar de actuale mesajele tale din ultima vreme, Domnul sa ne ajute pe toti sa luam seama la ele!

  • Th3Lov3OfG0d says:

   Daca esti putin mai atenta iti dai seama ca autorul acestui articol nu sunt eu. In ultima vreme am impartit blogul cu inca un tinerel ca si autor.

   • Narcisa says:

    A da, scuze, dar cred ca pana la urma nu conteaza autorul, conteaza mesajul, sa dea Domnul sa le vorbeasca tuturor celor care il citesc!

 3. Narcisa says:

  Revin… intr-o noua calitate de data asta… si sustin aceeasi parere, e foarte profund mesajul si as vrea ca toti copiii Domnului sa tanjeasca dupa El!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: