8 motive pentru care bisericile nu cresc

The Christian Post a publicat o listă de 8 motive majore pentru care dezvoltarea unei biserici poate stagna. Cel care a alcătuit lista se numeşte Perry Noble şi este fondatorul şi pastorul Bisericii NewSpring în Anderson, Columbia, Florence şi Greenvilee (SUA). Principalele deficienţe ale unei bisericii care nu mai creşte, identificate de Noble, sunt redate mai jos.

1. Lipsa viziunii care se traduce prin neputinţa de a indentifica direcţia spre care biserica ar trebui să se îndrepte.

2. Eforturile prea mari pentru a satisface pe toată lumea şi teama de a nu jigni pe nimeni. Prea adesea biserica este preocupată să nu jignească pe nimeni până într-acolo că-L jigneşte pe Dumnezeu.

3. Lipsa de pasiune a celor aflaţi în conducere, orientarea lor către bunurile materiale sau lipsa de consecvenţă dăunează congregaţiei.

4. Păstrarea programelor care au devenit ineficiente poate fi o capcană în care cad cei care au prins zilele bune de activitate de altă dată şi speră zadarnic să reînvie o atmosferă din trecut (…)

5. Lipsa rugăciunii. De multe ori planificare activităţilor este atât de elaborată încât nu pare să mai fie nevoie de intervenţia lui Dumnezeu. (…)

6. Lipsa disponibilităţii de a-şi asuma riscuri îi împiedică pe credincioşi să îşi îndeplinească rolul atunci când acesta îi solicită peste pragul sigurantei.

7. Neascultarea faţă de Scriptură. Conform Scripturii, creştinii sunt chemaţi să câştige inimile oamenilor pentru Împărăţia lui Dumnezeu.

8. Atitudinea egoistă care transformă creştinul într-unul care aşteaptă mereu să fie slujit de Christos, în loc să slujească el însuşi lui Dumnezeu şi semenilor.

Sursa: http://www.semneletimpului.ro

Reclame

Despre Th3Lov3OfG0d
- Privesc in SUS - -- Spre ISUS --

3 Responses to 8 motive pentru care bisericile nu cresc

  1. Pingback: Articolul săptămânii 23.2011 (06.06.2011-12.06.2011) « Peregrin…gânduri pe marginea drumului

  2. mihaela says:

    Mă gândesc că un singur punct dintre cele 8 e suficient ca biserica să nu crească. Și când spun crească nu mă refer la numărul de membri. (Biserica la care merg eu s-a „împotmolit” la punctul nr. 2.)

    • Th3Lov3OfG0d says:

      Desigur ca doar unul din acestea pot cauza mari probleme in cresterea spirituala si numerica a bisericilor. Buba e cu atat mai rea si mai dureroasa cand se gasesc 2-3 sau 4 din acestea in viata unei biserici. Nu zic ca este o situatie fara de speranta, ci doar ca e nevoie ca Dumnezeu sa „scuture” putin acea biserica pentru a o aseza din nou pe traiectoria corecta. Doamne fereste-ne ! Mai bine sa auzim, sa pricepem si sa schimbam tot ce trebuie schimbat 😉 ! (Punctul 2 mi se pare unul dintre cele mai usor de depasit… )

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: