Despre PREOŢIE şi IERTAREA PĂCATELOR

MihailAndrei mă întreba în comentariul de AICI:

„Dacă nu există preoţie ,atunci de ce le spune Hristos ucenicilor săi: „Cărora le veţi ierta păcatele vor fi iertate, cărora le veţi ţine, vor fi ţinute ”(Ioan 20.23) ???
Acest verset te incomodeaza, dar nu iti schimba versiunea de interpretare asupra bibliei. Pur si simplu vei ignora acest verset si vei alege sa dai mai multa importanta versetelor tale care iti sustin propria parere.
Totusi, explicit spune ca apostoli au primit o putere speciala de a ierta pacatele oamenilor cu ajutorul Duhului Sfant. […] „

Răspunsul pe care îl dau eu îl puteţi citi în continuare, iar orice completare vă invit să o scrieţi mai jos.

A zis cineva că nu există preoţie ? EXISTĂ & Petru afirmă asta în prima sa epistolă cap2. După ce vorbeşte despre “cei necredincioşi” care “n-au crezut Cuvântul” în 1Petru2:7-8, vorbeşte despre cei CREDINCIOŞI astfel: “Voi însă sunteţi o seminţie aleasă, O PREOŢIE împărătească, un neam sfânt, un popor, pe care Dumnezeu Şi l-a câştigat ca să fie al Lui, ca să vestiţi puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată … ”

Deci fiecare CREDINCIOS este PREOT !!!
Tocmai adresarea acestor vorbe TUTUROR UCENICILOR, nu doar lui Petru, susţine ideea mai sus amintită. Asta ţinând cont că Petru urma să fie conducător al bisericii primare.

Este TOTAL ILOGIC să afirmi că un om poate ierta sau nu păcatele altui om. De ce? Păi ce este păcatul? NEASCULTARE FAŢĂ DE DUMNEZEU. Şi atunci cum ar putea un om să ierte greşeala pe care tu ai făcut-o faţă de Altcineva şi în cazul acesta MULT superior.
Permite-mi să-ţi exemplific printr-o povestire ipotetică:
Omul care a ucis-o pe soţia preşedintelui este prins, iar … directorul fabricii în care lucra criminalul afirmă că îl iartă pe acesta pentru crima comisă.
Ce treabă are directorul fabricii, din moment ce criminalul a greşit faţă de preşedinte şi familia acestuia? Va lua vreun judecător în considerare afirmaţia directorului? Desigur că NU! Dar dacă preşedintele oferă un act de graţiere pe numele celui ce i-a ucis soţia este cu totul altă situaţie.

PĂCATUL este problemă fiecărui om CU DUMNEZEU şi doar Isus este Cel care poate să ofere iertare prin jertfa sângelui Său.

VERSETUL AMINTIT vorbeşte despre “slujba împăcării”, cum o numeşte Pavel în 2 Corinteni 5:18. UCENICII şi fiecare CREŞTIN AUTENTIC, ca urmaşi ai lui Hristos, sunt trimişi astfel: “Duceţi-vă în toată lumea, şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură. Cine va crede şi se va boteza, va fi mântuit; dar cine nu va crede, va fi osândit.” Marcu 16:15,16
Deci ca urmare a auzirii Evangheliei, oamenii se împart în 2 categorii:
*1* cei care cred în Isus Hristos şi sunt iertaţi de păcatele lor
*2* cei care nu cred în Isus Hristos şi ale căror păcate rămân neiertate.
Unui om din categoria 1 … orice creştin POATE SĂ-I SPUNĂ cu certitudine, în conformitate cu Biblia, că ESTE IERTAT de păcatele lui, DE CĂTRE HRISTOS. Şi la fel, unuia care nu se pocăieşte de păcatele lui dovedind necredinţă (“Pocăiţi-vă, şi credeţi în Evanghelie! ” Marcu 1:15), ORICE CREŞTIN POATE SĂ-I SPUNĂ CĂ VA RĂMÂNE CU PĂCATELE NEIERTATE ŞI VA AJUNGE ÎN IAD.

TU ce alegi ?

Despre Th3Lov3OfG0d
- Privesc in SUS - -- Spre ISUS --

3 Responses to Despre PREOŢIE şi IERTAREA PĂCATELOR

 1. mihailandrei says:

  Aham ,deci fiecare credincios este preot?
  Tu poti lega si dezlega?

  Uite cum aceasta putere au primit’o numai Sf Apostoli ,nu toata lumea.
  “Chemand la Sine pe cei doisprezece ucenici ai Sai , le-a dat lor putere asupra duhurilor celor necurate, ca sa le scoata si sa tamaduiasca orice boala si orice neputinta.” (Matei 10.1 )
  “Oricate veti lega pe pamant, vor fi legate si in cer, si oricate veti dezlega pe pamant, vor fi dezlegate si in cer”.(Matei 18,18)

  Sf Apostoli au pus episcopi si preoti…in cetatile pe unde treceau…..
  “Pentru aceasta te-am lăsat în Creta, ca să îndreptezi cele ce mai lipsesc şi să aşezi preoţi prin cetăţi, precum ţi-am rânduit” (Tit. 1, 5)

  Sf Apostoli ne indeamna sa ascultam de preoti…
  “Tot aşa şi voi, fiilor duhovniceşti, supuneţi-vă preoţilor ; şi toţi, unii faţă de alţii, îmbrăcaţi-vă întru smerenie, pentru că Dumnezeu celor mândri le stă împotrivă, iar celor smeriţi le dă har. ” ( I Petru 5, 5) Ortodox

  Deci,daca e cineva bolnav te poate chema pe tine?
  “Este cineva bolnav între voi? Să cheme preoţii Bisericii şi să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn, în numele Domnului.” (Iacob 5,14)

  • Th3Lov3OfG0d says:

   Crezi că slujba de preot oferă „capacitatea” de a scoate demoni si de vindecare? Nicidecum ! Ci credinta este aceea care califica sau descalifica.
   Conducatori, cu rolul de organizare si veghere asupra bisericii e normal sa fie, insa nu sunt o categorie speciala in ochii lui Dumnezeu si in nici un caz NU SUNT INTERMEDIARI INTRE DUMNEZEU SI OAMENI.
   INTERMEDIARUL (Mijlocitorul) este UNUL SINGUR = OMUL ISUS HRISTOS.

   CIteste Marcu 16:17,18 si vezi care sunt „semnele care vor însoţi pe CEI CE VOR CREDE”. Permite-mi sa repet, nu zice nimica de cei chemati la preotie, nu zice de conducatorii bisericilor, ci zice CEI CE VOR CREDE. Precum spuneam mai sus, CREDINTA FACE DIFERENTA !

   Dumnezeu este cel care ofera pozitii de autoritate in biserica si e normal sa ASCULTI de ei, adica sa te supui autoritatii, dar in faţa lui Dumnezeu tot oameni sunt, nu o categorie aparte. Dumnezeu este cel ce ofera daruri si abilitati si inclinatii … el este Cel care ii da unui om abilitatea de a fi un bun tamplar, tot El ofera intelectul unui om de stiinta si tot El cheama pe unii oameni sa fie preoti, dar asta nu inseamna ca unii sunt mai speciali si altii mai putin.

   Daca e cineva bolnav sa ma cheme pe mine? Hhmmm … grea intrebare si totusi cu un raspuns simplu. Iacov 5:14 nu se refera neaparat la preoti, ci la „batrani”, adica om cu experienta in cele spirituale si in acelasi timp datorita experientei pus intr-o functie de supraveghere asupra celorlalti in biserica. Daca exista un astfel de om in biserica e normal sa fie chemat respectivul, dar te intreb … ce faci daca esti intr-o situatie critica si nu poti sa-l chemi ? Te rogi pentru acel bolnav sau il lasi sa moara ?
   Inca o idee: nu uita ca Dumnezeu a instaurat pozitii de autoritate si in familie. Deci sotul ca si cap al familiei are inaintea lui Dumnezeu autoritatea de a se ruga pentru vindecarea sotiei siau a copiilor lui, al fel cu preotul/prezbiterul/batranul/pastorul are autoritatea de a se ruga pentru membrii din biserica lui. Frumusetea acestui adevar este ca atat sotul/tatal, cat si preotul/batranul se roaga Celui care este deasupra lor in pozitia de autoritate, adica lui Hristos.

   PS: Exista o preotie universala a credinciosilor si una mai restransa, doar pentru cei ce slujesc in biserica, dar problema majora este ca crestinii de rand nu sunt constienti de RESPONSABILITATEA si DREPTURILE lor ca si copiii de Dumnezeu şi arunca toate responsabilitatile pe umerii slujitorilor bisericesti: „sa se roage ei, sa citeasca ei Scriptura, sa traiasca ei dupa cum zice Isus, ca noi suntem oameni de rand si ni se iarta daca traim cum vrem”. Doamne fereste de asa gand si asa traire!

 2. VDFilip says:

  De ce oare au ortodocsii un imteres acerb sa mentina cu patos si mandrie o biblie in limbaj arhaic si implicit de ce nu folosesc macar pe strada limbajul din biblia cu care se mandresc ca i-a facut crestini de cea mai inalta clasa?
  Lucrurile explicate mai sus le prezinta Biblia in reguli normale, naturale pt relatiile dintre oameni. De ce oare nu le inteleg ortodocsii nici acum? Sa fie din cauza limbajului ce ii incomodeaza? Ce aberatie sa-si numeasca „Biblia Ortodocsa”! Pai Cornilescu nu tot ortodox a fost? Si este cinstit de toate cultele in afara de cel ortodox unde este injurat, dispretuit, terfelit. Parerea mea este ca ortodoxia, cel putin in Romania este controlata de mult timp de atei, ea devenind de fapt o arma impotriva credinciosilor, un instrument de a diminua macar credinta in Dumnezeu si de a o deturna facandu-l de fapt Dumnezeu pe un anume guru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: