Misiune in desertul Kalahari intre bosimani

Cine sunt „bushmen”-ii / boşimanii?

Nu au nimic de-a face cu G. W. Bush, însă sunt înconjuraţi de tufişuri şi de nisip. Trăiesc sub cerul liber sau în colibe de aproximativ 2x2m, iar singurele lor bogăţii sunt VIAŢA şi FAMILIA. Mai multe informaţii despre acest grup etnic poţi găsi AICI.

Societatea Pilgrim (Pilgrim Relief Society), condusă de misionarul adventist Sebastian Ţîrţîrău, este implicată în asigurarea unor condiţii umane de viaţă pentru aceşti oameni simpli şi săraci, dar mulţumitori.

PRIMA NEVOIE: SISTEME DE APA
În mod paradoxal, în adâncul deşertului Kalahari se află cel mai mare lac subteran din lume, la numai 60 de metri adâncime. Societatea Pilgrim a găsit soluţii pentru a aduce acestă apă la suprafaţă, folosind tehnologia Siemens pe bază de energie solară. Această tehnologie este complet nepoluantă, iar poporul San beneficiază acum de ea în mod gratuit.

Proiectele societăţii Pilgrim în Deşertul Kalahari:

  1. Primul program destinat îmbunătăţirii calităţii vieţii şi conservării culturii poporului San presupune înfiinţarea unui centru ce va include: un spital, o şcoală cu clasele 1-12, un orfelinat pentru 100 de copii, o fermă şi un atelier de lucru pentru a-i învăţa pe tinerii băştinaşi diverse meserii.
  2. Instalarea a 100 de sisteme de pompare şi aducţiune a apei, ce funcţionează cu energie solară şi de care vor beneficia 200 de sate. Acest proiect va asigura apa necesară tuturor satelor din Deşertul Kalahari, atât în Namibia cât şi în Botswana.
  3. Acordarea de ajutoare sub formă de alimente, pături şi alte produse necesare supravieţuirii boşimanilor din Kalahari.

Mai multe detalii despre această lucrare:
* MĂRTURIA FRATELUI PĂSTOR CORNEL MARCU, după misiunea din 2009 la care a participat: www.filadelfiasibiu.ro
* INFORMAŢIILE de pe site-ul www.societateapilgrim.ro
* EMISIUNEA TV din 2007, cu SEBASTIAN TÎRTÎRĂU pe site-ul www.oamenisiperspective.com

Şi în această vară, Biserica Filadelfia din Sibiu în colaborare cu Societatea Pilgrim, va sluji în mijlocul tribului San, iar implicarea ta finaciară şi în rugăciune este acceptată cu bucurie.

Reclame

Despre Th3Lov3OfG0d
- Privesc in SUS - -- Spre ISUS --

One Response to Misiune in desertul Kalahari intre bosimani

  1. Flavius says:

    Arata-mi si mie te rog un antropolog sau o persoana de orice fel…Zimi numele cuiva care i-au cercetat pe bosimani… Daca vrei sa faci o treaba ca lumea mentionezi si pe cei care au facut cercetarile necesare pentru ca noi sa avem aceste date…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: