Daca exista Dumnezeu, de ce este atata rau in lume?

Mi-a placut la nebunie povestioara de mai jos, tocmai pentru ca este o explicatie simpla, dar logica a unor evenimente care la prima vedere ne indreptatesc sa credem ca Dumnezeu fie nu exista, fie a uitat de lumea noastra. Şi totuşi, El se implică în vieţile noastre mai mult decât ne putem imagina.

Mulţi oameni se consideră atei bazându-se pe argumentul ca LUMEA ESTE PREA REA şi PREA NEDREAPTĂ, iar dacă Dumnezeu ar fi real atunci NEDREPTATEA AR TREBUI SA FIE OPRITĂ sau măcar LIMITATĂ. Citiţi legenda de mai jos şi apoi cântăriţi acest argument.

O legenda spune ca Moise a stat odata in meditatie langa o fantana. Un drumet s-a oprit sa bea din fantana si, cand s-a aplecat, i-a cazut punga de la cingatoare. Omul a plecat. La scurt timp, un alt om a trecut pe langa fantana, a vazut punga si aluat-o.
Putin mai tarziu, un al treilea s-a oprit sa-si potoleasca setea si s-a culcat apoi la umbra fantanii. Intre timp, primul a descopertit ca-i lipsea punga si, dandu-si seama ca nu putuse sa o piarda decat la fantana, s-a intors l-a trezit pe cel ce dormea acolo (care, desigur, nu stia nimic) si i-a cerut sa-i inapoieze banii. Intre cei doi a urmat o discutie apoi s-au infuriat si primul l-a omorat pe celalalt.
Martor la acestea, Moise i-a spus lui Dumnezeu: Vezi, de aceea nu cred oamenii in Tine. E prea multa nedreptate si rau in lume. De ce a trebuit ca primul trecator sa-si piarda punga si sa devina apoi un ucigas? De ce a trebuit ca cel de-al doilea sa gaseasca punga cu banii pentru care nu muncise? Al treilea era complet nevinovat. De ce a fost omorat?
Dumnezeu a raspuns: Iti explic doar o singura data. N-o pot face la fiecare pas. Primul trecator era fiul unui hot. Punga contine banii furati de tatal sau de la tatal celui de-al doilea trecator care gasind punga, n-a luat decat ceea ce I se cuvenea. Al treilea era un ucigas a carui crima nu avea sa fie descoperita niciodata si care a primit de la primul pedeapsa pe care o merita. Pe viitor sa crezi ca exista un sens si o dreptate in tot ce se intampla, chiar atunci cand tu nu le intelegi.

Sursa. “100 de meditatii din inchisoare” de Richard Wurmbrand (p.24-25) – preluat de pe www.ateilor.wordpress.com

Anunțuri

Despre Th3Lov3OfG0d
- Privesc in SUS - -- Spre ISUS --

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: