Biserica si „membrii problema”

Citeam în „Biserica: frustrare şi împlinire” a lui Philip Yancey despre biserica LaSalle Street Church din Chicago şi cazul tânărului negru Adolphus (pag. 37-41), un tânăr care fusese câţiva ani în Vietnam şi în prezent, excesele sale de furie şi nebunie făceau din el o adevărată „privelişte pentru lume, îngeri şi oameni”. Când nu îşi lua medicamentele  sărea peste bănci, făcea semne obscene în timpul închinării prin cântare, asculta muzică rap în timpul predicii şi bătea ritmul în bancă, iar rugăciunile lui făceau parte din acea categorie la care nu poţi răspunde cu „Amin!” Iată două exemple: „Doamne, Îţi mulţumesc că ai creat-o pe Whitney Huston şi trupul ei maghific.” sau „Doamne fă ca păstorii albi ai acestie biserici să-şi vadă casele arse în săptămâna ce urmează”)

Adolphus fusese respins de 3 biserici, dar biserica LaSalle l-a acceptat cu toate relele lui. Un grup din biserică, printre care un doctor şi un psihiatru, au ales să se ocupe de el şi rezultatul a fost unul pe măsura muncii depuse.

Citind, mă întrebam cum ne comportăm noi cu „oamenii problemă” sau „oamenii cu probleme” din bisericile noastre … Ţinem aşa de mult la programul nostru încât suntem dispuşi să călcăm în picioare un suflet de om pentru a nu fi deranjaţi sau ne oprim din slujire pentru a aduce alinare şi vindecare atunci când este nevoie ? Am citit zilele trecute o povestioară pe aceeaşi temă:

Într-o şcoală de la marginea unui oraş, era un profesor foarte iubit de copii. Totdeauna, domnul profesor avea grijă de toţi elevii, încercând să-i înveţe cât mai multe. Dar, într-o zi, copiii au observat că unul dintre colegii lor fură şi l-au pârât imediat profesorului. Acesta, însă, nu l-a pedepsit pe făptaş. După câteva zile, hoţul a furat iar, dar a fost prins imediat. Nici de această dată, domnul profesor nu l-a pedepsit. Când acelaşi lucru s-a întâmplat şi a treia oară, câţiva băieţi s-au dus la profesor să se plângă şi i-au spus:
– Acest coleg al nostru fură mereu. Nu este bine ceea ce se întâmplă şi vă rugăm să-l daţi imediat afară din şcoală, altfel plecăm noi.
– N-am să-l dau afară. Dacă vreţi, puteţi pleca toţi ceilalţi, dar el rămâne.
– Domnule profesor, dar cum este posibil să renunţaţi atât de uşor la noi toţi, care v-am ascultat mereu?
Privindu-i cu blândeţe, profesorul le-a explicat elevilor săi, atât de miraţi de această neaşteptată situaţie:
– Voi ştiţi, deja, ce e bine şi ce e rău. Dacă aţi pleca în lume, cu siguranţă că aţi şti cum să vă purtaţi, nici nu mă îndoiesc! Dacă, însă, el ar pleca de aici, dintre noi, ce ar face? Asta de ce nu v-aţi întrebat? De ce v-aţi gândit doar la voi? Credeţi că dacă o să-l dau afară, va fi mai bun? Dacă aici, între noi, el nu ştie cum e bine să te porţi, ce va face el în lume? Aşa că, indiferent dacă voi rămâneţi sau plecaţi, el va sta în continuare aici, iar eu voi avea grijă să se schimbe şi să devină un om bun. Iar atunci când va dori şi el acest lucru, cu siguranţă că dintr-un hoţ ocolit de colegi, va deveni un copil apreciat şi iubit de toţi cei din jurul său.
Când a aflat despre cele petrecute, impresionat de bunătatea profesorului său, băieţelul care până atunci furase şi le pricinuise atâtea necazuri celor din jurul său a promis că se lasă de furat. Şi s-a ţinut de cuvânt, fiindcă, aşa cum spusese şi domnul profesor, de data aceasta el era cel care dorea din tot sufletul să fie mai bun.

Povestioara de pe cristianstavriu.wordpress.com

Câţi astfel de oameni întâlnim în timpul slujirii noastre? Pe câţi îi respingem şi pe câţi îi ridicăm ? Isus ce ar fi făcut cu tânărul Adolphus sau cu elevul care fura ? Noi ce facem ?

Despre Th3Lov3OfG0d
- Privesc in SUS - -- Spre ISUS --

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: