Pretul unui om

Am fost provocat de predica de duminica trecută a fratelui Nelu Filip să meditez la valoarea unui om.

Din punct de vedere chimic, corpul uman nu este decât un amestec de elemente pe care le întâlneşti la tot pasul: OXIGEN (65%), CARBON (18%), HIDROGEN (10%), AZOT (3%), CALCIU (1,5%), FOSFOR (1,2%)  şi altele (1,3%), (detalii vezi aici). Preţul total al acestor „incrediente” nu depăşeşte 1$.

Se pare că mai valoroasă decât elementele chimice ce ne alcătuiesc, este PIELE NOASTRĂ. Cei 1,6 – 1,8mp de piele ai unui corp uman, având un preţ de aproximativ 3,5$. În caz că nu ştiaţi: naziştii, în timpul holocaustului, au folosit pielea umană în fabricarea de abajururi, pantofi şi nu numai. Câţi pantofi se pot face din 1,8mp de piele, vă las pe voi să calculaţi…

Dacă ar fi să adunăm preţurile la care se vând organe pe piaţa neagră, valoarea corpului uman ar fi total alta. Am citit o ofertă: un lob al ficatului cu 15.000 euro, un rinichi cu 12.000  …  o căruţă de bani (în mintea unui om fără minte, care probabil a adunat şi preţul creierului la suma totală).

Om vs $Bun, bun … unii veţi zice, sau cel puţin veţi gândi, că adevărata valoarea a omului este dată de RAŢIUNE, „capacitatea spiritului uman de a înţelege relaţii universale şi sensul lor şi de a acţiona conform acestora” (conform Wiki). Ce vom face atunci cu acei oameni care devin IRAŢIONALI, a căror conştiinţă este redusă la extrem, instinctele preluând controlul, anihilând logica. Sunt ei lipsiţi de valoare ?

Ar mai fi încă o variantă: ADEVĂRATA VALOARE ASCUNSĂ ADÂNC ÎN NOI ESTE SUFLETUL NOSTRU. Hhhmmm … asta să fie comoara ? Pentru cei ce cred cuvintele Domnului Isus, în Matei 5:29,30 ni se spune că SUFLETUL unui om ESTE MULT MAI VALOROS decât ochiul, sau mâna, sau piciorul, sau toate astea la un loc. (Vezi şi articolul Adevărata valoarea a sufletului).

Valoarea unei picturi nu este dată de pânza pe care a fost pictată şi nici de cantitatea de vopsele ce au fost folosite. Preţul unei picturi o determină SEMNĂTURA ARTISTULUI, parte din ceea ce este el. La fel, Dumnezeu a pus parte din El în noi şi sufletul nostru, „semnătura Lui” este mai de preţ decât orice altceva. Gândeşte-te la asta !!!

Tu eşti preţios pentru că eşti o capodoperă! Pentru că Dumnezeu a ales să se semneze în interiorul tău, pe conştiinţa ta. NU TE VINDE PENTRU UN PREŢ DE NIMIC !!!

Reclame

Despre Th3Lov3OfG0d
- Privesc in SUS - -- Spre ISUS --

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: