Zece motive pentru care sa astepti pana la casatorie

Când un băiat şi o fată se simt atraşi unul faţa de celălalt şi încep să petreacă timp împreună, ei descoperă tot mai mult ce plăcut este să se atingă şi să se mângâie unul pe altul. Aceasta le stârneşte pasiunile.
Sunt însă mai mult motive pentru care nu avem voie să ne implicăm în sex înainte de căsătorie. Iar pe lângă aceasta există unul foarte important: „Ceea ce câştigi având relaţii sexuale înainte de căsătorie nu se poate compara cu ceea ce pierzi având aceste relaţii”.

Iată zece motive pentru a nu avea relaţii sexuale înainte de căsătorie:

1. Îţi poate distruge şansele de a cunoaşte adevărata dragoste Ex: O fată care încearcă să câştige sau să menţină o relaţie de dragoste cu ajutorul sexului comite o greşeală tragică. Niciodată nu trebuie să uitaţi că un tânăr oferă dragoste pentru a primi sex, iar o tânără oferă sex pentru a primi dragoste. Tinerii serioşi se vor întreba: „Nu cumva …”

2.      Te va împiedica să beneficiezi din plin de acest dar al lui Dumnezeu Sexul nu este doar un act fizic, este o experienţă atât de intimă încât o parte din tine va aparţine pentru totdeauna celuilalt şi invers. Când te vei căsători, vei descoperi că nu te poţi dărui 100% partenerului, aceasta pentru că unele părţi din tine au fost dăruite altora (virginitatea, castitatea, integritatea au fost ştirbite).

3.      Te face să pierzi respectul faţă de sine Puritatea, curăţia unei persoane este cea mai valoroasă posesiune a sa. După ce sexul a avut loc, vei primi acea etichetă de „marfă la preţ redus” – ieftină, fără valoare în ochii partenerului şi ai altora.

4. Îţi poate crea un sentiment de vinovăţie pentru toată viaţa. Conştiinţa cu care ne-a înzestrat Dumnezeu, ne va mustra, si nu avem cum să trăim fără ea. Vina îngrozitoare din tinereţe ne poate distruge pacea şi liniştea sufletească.

5. Poate fi o mare dezamăgire Într-o mare clinică pentru mame nelegitime, s-a făcut un test cu privire la relaţiile sexuale înainte de căsnicie. Ele au fost întrebate: „Cum aţi descrie experienţa dumneavoastra sexuală?” – plăcută, dezamăgitoare, neplăcută. (R: 20% – p; 50% – d; 30% – n). Ceea ce citiţi în romane sau ceea ce prezintă micul sau marele ecran, nu este altceva decât o colecţie de minciuni.

6. Este o experienţă primejdioasă Expunerea la bolile venerice este un risc prea mare. Din ce în ce mai mult se recomandă tinerilor, care se gândesc serios la căsătorie, ca mai întâi să treacă pe la medic pentru testul HIV (SIDA).

8. Poate da naştere la mari probleme Uneori o relaţie sexuală este urmată de întreruperea şcolii. Părăsirea forţată a familiei sau a oraşului sunt alte variante nefericite, la care se pot adăuga multe altele. Alteori conduce la o căsătorie făcută în grabă.

9. Te pune în situaţia de a te căsători cu o persoană care nu este potrivită pentru tine. Adeseori se întâmplă ca cei doi vor descoperi faptul că nu a fost o dragoste adevărată, ci doar o aventură amoroasă.

10. Îţi poate ruina căsătoria Dacă de la început o apuci pe un drum greşit, este aproape imposibil să găseşti fericirea. Cei care “s-au jucat” cu sexul înainte de căsătorie, au tendinţa de a face acest lucru şi după căsătorie – nu sunt niciodată satisfăcuţi. Seminţele îndoielii şi ale neîncrederii – vor aduce fructe amare: resentimente, îndoială, respingere, suspiciune, neîncredere. Toate acestea contribuie la ruinarea căsătoriei.

Dar cel mai important motiv este acesta: Sexul înainte de căsătorie este păcat !

Dumnezeu spune aceasta ! În Biblie sexul premarital este curvie şi unul dintre cele mai distrugătoare păcate. 1 Cor.6:18 „Fugiţi de curvie! Orice alt păcat pe care-l face omul, este un păcat săvârşit afară din trup; dar cine curveşte, păcătuieşte împotriva trupului său”. Dumnezeu doreşte să vedem sexul în cadrul căsătoriei ca fiind sfânt şi pur. Oamenii spun că „timpurile s-au schimbat” – este adevărat! Dar Dumnezeu şi felul Său de a gândi despre aceste lucruri nu s-a schimbat. Biblia spune: „ … nu vă înşelaţi în privinţa aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahi(afemeiaţi), nici sodomiţii, nici hoţii, nici cei lacomi, nici beţivii, nici defăimătorii, nici hrăpăreţii nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu”. (1Cor.6:9.10)

Dumnezeu doreşte cel mai mare bine pentru noi ! Mulţi tineri înţeleg greşit de ce Dumnezeu ne spune să nu ne implicăm sexual înainte de căsătorie.     Adevărul este că Dumnezeu a dat porunci nu pentru a ne împiedica să ne bucurăm, ci pentru ca noi să avem o bucurie deplină şi de lungă durată în această privinţă.

DRAGOSTEA ADEVĂRATĂ AŞTEAPTĂ!!!

sursa: http://alexcurbet.wordpress.com/

Despre Th3Lov3OfG0d
- Privesc in SUS - -- Spre ISUS --

5 Responses to Zece motive pentru care sa astepti pana la casatorie

 1. Îmi pare bine să aflu că -mi citeşti blogul.

  • Th3Lov3OfG0d says:

   Am cazut de pe surf (web surfing), astazi, in timp ce treceam pe langa blog-ul tau 😀 si uite asa am dat de el…
   Articolul mi s-a parut FOLOSITOR si INTERESANT. Te-am trecut in blog roll asa ca … „sunt cu ochii pe tine” =)) He he !!!
   Fii binecuvantat de Domnul !!!

 2. aştept să fiu în blogroll,
  Mulţumesc pentru încurajare.
  Eşti în lista mea. Succes în continuare.

 3. Pingback: Top10 articole in prima luna de viata « Priveste In Sus …

 4. Marria says:

  Wow ce frumos și adevărat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: